laupäev, 7. aprill 2012

Rullbiskviit kohupiimaga

4tk kanamuna
4spl suhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit
85g nisujahu (4 kuhjaga supilusikat)

Täidis:
1,5-2dl keedist
350g vanilli kohupiima
2dl vahukoort
2tl suhkrut

tuhksuhkrut

Kuumuta ahi 200 kraadini. 
Vahusta munad suhkruga paksuks vahuks.
Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu kahes osas munavahule, sega alt üles tõstes korralikult läbi. Ära klopi! Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala taigen küpsetuspaberile, lükka ettevaatlikult laiali.
Küpseta keskmisel ahjusiinil kuldkollaseks.
.
Munad on korralikult vahustatud, kui jahu lisamisel vaht alla ei vaju.











Kummuta valminud põhi teisele küpsetuspaberile, keera koos paberiga rulli. Lase veidi jahtuda, rulli põhi lahti ja määri keedisega (sooja põhja imbub keedis paremini sisse, kui täiesti jahtunult). Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja sega kohupiimaga, vajadusel lisa veel suhkrut.
Määri jahtunud põhjal olevale keedisele kohupiim, jäta 3cm servast ilma täidiseta. Keera biskviit rulli, alustades täidisega kaetud servast. Tõsta rullbiskviit 30 minutiks külma. Tihedama rulli saamiseks vähenda kohupiimavahu kogust poole võrra.

Sõelu rullile tuhksuhkrut,
lõika viiludeks ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar