3tk munavalget
150g peeneteralist peensuhkrut
0,25tl vaniljesuhkrut
näpuotsaga soola
2dl vahukoort
2-3tl suhkrut
vaniljesuhkrut
Puhasta vahustusnõu äädikaga niisutatud salvrätiga, lase kuivada. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks, nirista vähehaaval juurde vanljesuhkruga segatud peensuhkur (kui lisad suhkrut korraga liiga palju vajub vaht alla ja segu ei jää nii õhuline). Kui kogu suhkur on lisatud vahusta veel 2 minutit.
Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 8*5cm kujundid ja küpseta 100 kraadi juures veidi paokil ahjuuksega (3-4mm) 1t ja 50 minutit. Valmimise kontrollimiseks võta üks besee plaadilt, kui põhi on kõva ja koputamisel nn."kõmiseb" on beseed valmis.
Ava ahjuuks ja jäta beseed lahtise uksega jahtuma. Kui ahjul puudub ventilaator, siis ei maksa korraga üle ühe ahjuplaadi beseesid valmistada
ja neid siis ka küpsetada ainult keskmisel ahjusiinil. Ventilaator ajab
kuumuse ahjus ühtlaseks ja ei ole ohtu, et alumised kõrbevad altpoolt
ja ülemised muutuvad pealt pruuniks. Uuemad ahjud ventileerivad ise ja
ei lasegi paokil ahjuuksega ventilaatoril töötada, sel juhul küpseta
beseesid lihtsalt 10 kraadi madalamal temperatuuri st.90 kraadi juures.
Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Tõsta jahtunud beseekoogile vahukoor, kata teise koogiga ja serveeri.
Soovi korral võib beseepõhjasid veidi õõnestad ja vahukoorega täita.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar