esmaspäev, 5. august 2013

KODUNE HAMBURGER

11tk (umbes 10cm läbimõõduga)

3dl toasooja vett
500g jahu
0,5pk pärmi
100g võid
0,5spl suhkrut
0,5tl soola
seesamiseemneid

800g segahakkliha
2tk keedetud kartulit
2tk kanamuna
1tl soola
1tl hakklihamaitseainet (Santa Maria)

majonees
ketšup
sool
suhkrur

lehtsalat

sulatatud viilujuust

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja suhkur, sega läbi. Sõelu peale jahu, sega veidi ja viimasena lisa sulatatud ja jahutatud või toasoe rasvaine, sõtku pehmeks ühtlaseks taignapalliks. Sõelu taignale õhuke jahukiht, kata köögirätiga ja kergita soojas kohas 30 minutit, suru alla ja kergita veel 30 minutit.
Rulli taigen jahusel laual paksuks taignaplaadiks ja lõika vormiga 11 ümarat kujundit. Tõsta kujundid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätiga ja kergita soojas kohas veel 20 minutit. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pintselda kujundid lahtiklopitud munaga üle, puista peale seesamiseemneid ja küpseta 200 kraadi juures umbes 15-17 minutit.
Tõsta kuklid ahjust, pritsi peale veidi sooja vett ja kata jälle köögirätiga.
Kotleti jaoks riivi kartul ja sõtku kõik komponendid kleepuvaks elastseks hakklihaseguks.
Võta kõrvale jälle küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ja kausike veega (niiskete kätega on parem hakkliha vormida),
Kuumuta pannil õli ja vormi niiskete kätega hakklihast kukli läbimõõduga kotletid. Küpseta kotletid kahekaupa mõlemalt poolt kuldpruuniks, tõsta ahjuplaadile, puhasta pann paberrätiga, kuumuta õli ja küpseta nii kõik kotletid. Kuumuta ahi 200 kraadini ja järelküpseta kotlette praeahjus 15 minutit.
Sega majoneesist, ketšupist, soolast ja suhkrust kokku hamburgerikaste.
Lõika kukkel kaheks kettaks, kata salatilehe ja kotletiga, lisa kaste ja juust, serveeri.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar