reede, 24. jaanuar 2014

Školaadikreem

4 savivormi

3dl 35% rõõska koort
100g Bitter šokolaadi
4tk munakollast
1spl peensuhkrut

 Kuumuta ahi 150 kraadini.
Sega piim munakollastega läbi ja vala läbi sõela. Pane segu keedunõusse, lisa tükeldatud šokolaad ja suhkur. Kuumuta segu pidevalt põhjast segades (ära klopi) kuni segu hakkab aurama ja šokolaad on sulanud.
Jaga segu vormidesse, kata vormid fooliumiga ja tõsta savivormid sügavale ahjuplaadile või sobiva suurusega ahjuvormi. Tõsta vormid ahju ja vala suurde ahjuvormi nii palju kuuma vett, et savivormid oleks 2/3 osas vees. Küpseta kreeme 150 kraadi juures 35 minutit. Tõsta kreemid ahjust, eemalda foolium, lase veidi jahtuda ja tõsta 3-4 tunniks külmikusse. Serveeri külma kreemi koos hapuka keedisega.



2 kommentaari:

  1. Väga-väga maitsev kreem! Ja päris lihtne teha ka. Ülejäänud munavalgetest tegin beseesid ja juustuküpsiseid.

    VastaKustuta
  2. Tänud :), proovisin creme bruleest aretada šokolaadikreemi, jäi küll tunduvalt tihedam, aga šokolaadisõpradele peaks sobima küll.

    VastaKustuta