esmaspäev, 9. veebruar 2015

Täidetud kana köögiviljadega

1 jahutatud kana
250g riisi
1 tšillipipar
peotäis peterselli
soola

meelapäraseid köögivilju - sibul, küüslauk, lillakapsas, porgand, brokkoli jne.

maitsevõi - taluvõi, sool, till (või petersell)














Keeda riis pehmeks, sega juurde hakitud tšillipipar ja petersell, maitsesta soolaga.
Lõika kana kõht pikkupidi lahti, murra läbi tiiva- ja koivakondid (õigemini liigesed), eemalda rinnakorv ja selgroog.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
.
Tõsta riisitäidis kõhuõõnde, tõmba nahk üle riisi kokku ja seo kana nööridega kinni (olen proovinud ka õmmelda, aga kana nahk on küpsenult üsna  habras ja võib lõhki küpseda)





  
Määri ahjuvorm õliga ja tõsta kana, lõigatud osa allpool, vormi. Määri kana soolaga kokku ja pintselde üle toiduõliga.
Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit, alanda ahju temperatuuri 175 kraadini ja küpseta 35 minutit.





Puhasta köögiviljad ja lõika sobivateks tükkideks. Sega köögiviljad kausis õliga ja maitsesta soolaga. Vala kana kõrvale ahjupannile klaas kuuma vett ja jaota köögiviljad ümber kana (kõige alla sibul ja küüslauk), Küpseta köögivilju koos kanaga veel 30 minutit (köögiviljad jäävad seest krõmpsud). Eemalda kana ümbert nöörid.
Valmista kõrvale maitsevõi - sega toasoe või soola ja hakitud tilliga, keera või toidukilega pikaks nn."vorstiks",  tõsta külma. Serveerimisel lõika otsast võirattad ja aseta kuumale lihale või köögiviljadele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar