kolmapäev, 3. veebruar 2016

Läätse püreesupp suitsuvorstiga

200g punaseid läätsi
1tk sibul
1tk porgand
400g purust tomateid
2 küünt pressitud küüslauku
5tk kartulit
1spl võid
tšillihelbeid
1tk (kana või köögivilja) puljongikuubik
1.5l vett
2 lehte loorberit
----
soojakastet
valgeveiniäädikat
sidrunipipart
mustpipart
soola
0,5tl suhkrut

Serveerimiseks:
suitsuvorsti viile
terakuklit
toorjuustu
värsket tüümiani

Viiluta puhastatud sibul ja porgand, kuumuta 6-7 minutit võis, lisa kartulikuubikud ja kuumuta läbi. Lisa ülejäänud ülemises tulbas olevad toorained, lase supp keema, kata kaanega ja alanda kuumust. Keeda suppi madalal kuumusel 30 minutit. Eemalda loorberilehed ja püreesta supp soovitud konsistentsini. Maitsesta soojakastme, veiniäädika, pipra, suhkru ja vajadusel soolaga. Lõika suitsuvorst õhukesteks viiludeks ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, küpseta viilud 200 kraadi juures krõbedaks. Serveeri suppi krõbedate vorstiviilude, värske tüümiani ja terakuklitega.
Nagu enamusse püreesuppidesse sobib ka siia lisamiseks toorjuust.

Loomulikult sobib seda suppi pakkuda ka püreestamata kujul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar