250g risotto riisi
1 väike sibul
0,5 klaasi hautatud puravikke
1spl võid
0,5-0,6l loomalihapuljongit
50g parmesani juustu (või mõnda teist kõvemat tugevamaitselist juustu, kreemisema konsistentsi jaoks võib lisada ka rammusamat rõõska koort või toorjuustu)
Haki sibul ja hauta võis madalal kuumusel klaasjaks (valmista roog laiapõhjalises potis või kõrgema servaga pannil). Lisa hautatud puravikutükid
(värskeid puravikke küpseta kuni vedelik on aurustunud), küpseta veidi,
lisa riis ja sega läbi. Lisa kulbitäis puljongit ja küpseta
segades kuni puljong on riisi imbunud, lisa järgmine kulbitäis ja
nii kuni oled saanud sobiva tekstuuriga riisi (riisi tera jääb seest veidi krõmpsuv). Viimasena lisa riivitud juust. Vajadusel maitsesta veel soolaga. Serveeri kohe.
Liigne vedelik ja liigne hautamine muudab risotto pudruks, vähene vedelik jätab küll riisi mõnusalt krõmpsuks, aga seistes muutub roogi kiiresti kuivaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar