pühapäev, 29. mai 2011

VAARAKUD

500-550g jahu
1muna
100g hapukoort
1tl soodat
200g margariini
250g suhkrut

Täidis:
400g kohupiima
2spl jahu
0,5tl vaniljesuhkrut
1muna
suhkrut maitse järgi (100g)

Vahusta toasoe margariin suhkruga, lisa muna ja hapukoor, vahusta veel veidi. Sega jahu soodaga ja sõelu taignale, sõtku käega ühtlaseks ja tõsta 30min jahedasse. Sega kohupiim suhkru, vaniljesuhkru, jahu ja munaga ühtlaseks. Rulli taigen jahusel laual 3-4mm paksuseks, lõika vormi või joogiklaasi abil rõngad, pane ühe poole peale kohupiim, keera teine pool peale ja suru servad kinni. Küpseta 200 kraadi juures 7-8minutit.

 NB! Margariini võib ka mõni sekund mikros sulatada ja siis ühtlaseks pehmeks massiks segada.


Kui sakilise servaga vormi ei ole, siis suru servad lihtsalt kahvliga kinni.

Viimased järelejäänud taignaservad sõtkusin kokku, rullisin pikaks plaadiks, raputasin peale kaneeli, keerasin rulli ja lõikasin otsast rattaid, küpsetasin ka 200 kraadi juures.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar