100g jahu
70g võid
1-2spl külma vett
2spl peensuhkrut
3tk õuna
100g suhkrut
0,5tl maistärklist
mandlilaaste
Sõelu kaussi jahu, sega juurde suhkur ja külmad võitükid, haki noaga või näpi sõrmeotstega kõik peeneks puruks. Lisa külm vesi ja sõtku kiirelt taigen palliks, pane 30 minutiks külma. Koori ja puhasta õunad, lõika õunad kuubikuteks ja kuumuta koos suhkruga kuni suhkur on sulanud, lisa maistärklis ja kuumuta paksenemiseni.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli taigen jahusel laual suureks ristkülikuks ja lõika 24 ruudukeseks või vormi järgi 24 kettaks. Tõsta kujundid muffiniavadesse ja küpseta 200 kraadi juures kuni pind muutub kuivaks. Võta ahjust välja ja täida õunaseguga. Puista peale mandlilaaste ja küpseta veel 10-12 minutit. Lase veidi jahtuda, sõelu üle puudersuhkruga ja serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar