esmaspäev, 2. september 2013

MARTSIPANITORT

Taigen:
6sp jahu
6sp suhkrut
6muna
1tl küpsetuspulbrit

Vahele:
immutussiirup - 1dl vett + 0,5dl suhkrut
1,5dl jõhvikamoosi
2dl vahukoort
suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut

Peale:
120g võikreemi (retsept: besee-besee võikreemiga)
250g martsipani
toiduvärve
suhkrumassi
suhkrupärle

Suhkruliim:
20g suhkrut (4tl)
10g vett (2tl)
 
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Vahusta munad suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja tõsta kahes osas munavahule. Sega ettevaatlikult alt üles tõstes läbi (ära klopi). Vala taigen lahtikäivasse vormi ja küpseta 20-30min. Jahuta põhi ja lõika kaheks kettaks. Lase immutussiirup korraks keema ja jahuta. Pintselda alumine põhi siirupiga, määri peale jõhvikakeedis ja vahustatud vahukoor. Tõsta teine pool peale ja pintselda ülejäänud siirupiga. Tasanda tort pealt ja külgedelt pehme võikreemiga. Tooni martsipan ja rulli kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks, eemalda üks paber ja keera martsipan tordile, eelmalda teine paber, suru martsipan ka külgedele ja lõika servad ühtlaseks. Valmista kaunistused ja aseta tordile. Suhkrumassist kujukesed on hea kinnitada tugevama suhkrusiirupiga. Lase vesi koos suhkruga keema, et suhkur ühtlaselt lahustuks ära sega vaid loksuta õrnal keedunõud. Pintselda suhkrukujud alt sooja suhkrusiirupiga ja suru õrnalt martsipanile. Hoia paar tunnikest külmikus ja serveeri.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar