esmaspäev, 2. september 2013

SIDRUNIKEEKS

180g jahu
180g suhkrut
180g võid
3tk kanamuna
1tl küpsetuspulbrit
3spl piima
1tk keskmine sidrun

vormi määrimiseks võid ja soovi korral vormi puistamiseks mandlilaaste.

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval kanamunad, iga muna lisamise järel vahusta taigen ühtlaseks. Puista peale küpsetuspulber ja sega läbi, lisa ühe sidruni riivitud koor ja poole sidruni mahl, sega läbi.  Kui soovida head kohevat tulemust, siis nüüd tuleks vahustaja kaugele ära panna ja edaspidi ainult minimaalselt segada. Sõelu peale jahu ja sega ettevaatlikult läbi, lisa piim ja sega ühtlaseks (ära klopi).
Määri leiva/keeksivormi põhi ja küljed võiga kokku, puista võile mandliaaste ja tõsta peale taigen.
Küpseta keeksi 180 kraadi juures umbes 40 minutit. Lase veidi vormis jahtuda. Libista nuga vormi ja keeksi vahelt läbi, kalluta keeks välja, puista peel tuhksuhkrut ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar