400g veiseliha
600g rasvasemat kondita sea ribiliha
2dl piima
1 suur sibul
0,3tl jahvatatud tšillipipart
1tl kuivatatud majoraani
1tl soola
1spl võid või õli
9-10m puhastatud lambasoolt
Valmista hakkliha. Puhasta ja haki sibul, prae võis klaasjaks. Sega kokku hakklihad, praetud sibul, maitseained ja klaas piima. Sõtku korralikult läbi. Küpseta pannil tükk hakkliha, maitse ja vajadusel maitsesta veel.
Lõika lambasooled 1-1,5m juppideks. Pese sooled jooksva vee alt läbi, lase voolav vesi ka soolest läbi joosta. Pigista üleliigne vesi välja. Hea, kui on olemas hakklihamasinal vorstiotsik, aga saab hakkama ka lehtriga, kuhu siis peenike lambasool otsa ära mahub. Plastikust vorstiotsiku soovitaks enne soole lisamist toiduõliga kokku määrida, siis on mugavam soolikat otsikule lükata ja pärast jookseb ka soolikas lihtsamalt maha. Lükka kogu soolikas vorstiotsikule, seo soole otsa sõlm ja torka tikuga väike auk sisse, et tekkiv õhk välja pääseks. Lükka hakkliha üsna pehmelt soolikasse, seo lõppu sõlm ja torka jälle auk. Keera pikale vorstile iga 15cm jäärel keerd sisse, siis saad sobiva pikkusega grillvorstid. Grilli samal päeval väligrillil või küpseta praeahjus kuldpruuniks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar