5 pokaali või kausikest
2dl piima
3dl 35% rõõska koort
5tl kakaopulbrit
3spl suhkrut
5 lehte zelatiini
Paisuta zelatiinilehti külmas vees umbes 10 minutit. Vispelda piima hulka sõelutud kakao ja 1spl suhkrut, kuumuta auramiseni. Tõsta keedunõu pliidilt ja lisa paisunud zelatiin, sega kuni zelatiin on lahustunud. Jäta jahtuma (soojale kakaole vahukoore lisamisel läheb kreem tõenäoliselt kihiliseks ja külmikus pikaajalisel jahutamisel muutub kakao jälle tarretiseks, ühesõnaga lasen segul toasoojas jahtuda). Vahusta vahukoor 2spl suhkruga tugevaks vahuks, lisa paar supilusikatäit vahukoort kakole, sega läbi ja nirista kakao vispeldades vahukoore hulka. Vala segu kohe vormidesse ja pane külmikusse paariks tunniks tarduma.
Serveeri vaniljejäätise ja riivitud tumeda šokolaadiga või hapuka keedisega.
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustuta