6tk keskmise suurusega õunapommi (väikeseid õunu kasutades saab küpsetisi rohkem)
300g jahu
90g hapukoort
150g võid
30g vett
3spl peensuhkrut
6 tk suurt õuna
Täidiseks võib kasutada meelepäraseid pähkleid, rosinaid, müslit, martispani, muid kuivatataud puuvilju, mett,
pruuni suhkrut jne.
(Kasutasin täisteramüslit, hakitud metspähkleid, hakitud kreekapähkleid ja pruuni suhkrut)
Kui õunad on väga hapud võib neid veel enne taignasse pakkimist suhkrus veeretada.
puudersuhkrut
Sulata või ja klopi juurde suhkru, hapukoor ja vesi. Sõelu peale jahu ja sõtku ühtlaseks taignaks, mässi taigen kilesse ja tõsta 30-40 minutiks külma.
Koori õunad ja lõika südamik tunnelina välja. Jaga taigen 6 osaks. Rulli taigen jahusel laual ümaraks plaadiks, tõsta puhastatud õun taignale ja täida seguga, paki õun taignasse ja suru nn." kotikese" suuet ümbert tugevasti kinni. Toimi nii kõikide õuntega. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta õunapomme 15-20 minutit. Valminud õunapommid sõelu üle puudersuhkruga ja serveeri. Hästi sobib juuurde ka vaniljejäätis või külm vaniljekaste.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar