5-6 inimesele
500g hapukoort
2dl 35% rõõsk koort
1dl piima
5-6spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
6 lehte zelatiini
Tõsta hapukoor ja rõõsk koor 1 tunniks toasooja. Paisuta zelatiinilehed klaasis külmas vees (umbes 10 minutit). Kuumuta piim auramiseni ja lisa juurde paisutatud ja nõrutatud zelatiin. Sega läbi, kui zelatiin hästi ei lahustu, siis võib seda veel koos piimaga veidi pliidil kuumutada (pidevalt segades ja keema ei tohi lasta). Jahuta piim toasoojaks.
Sega hapukoor 4spl suhkru ja 1tl vaniljesuhkruga (maitse ja vajadusel lisa veel suhkrut). Vahusta vahukoor 1spl suhkruga. Tõsta 2spl hapukoort piima-zelatiinisegusse, klopi läbi ja nirista tagasi hapukoore hulka. Viimasena klopi juurde vahustataud vahukoor. Vala segu kiiresti lamedapõhjalisse vormi või jaga väikestesse kausikestesse. Tõsta kreem 4-5 tunniks külmikusse tarduma. Vormidest kätte saamiseks kasta vormi põhi mõneks minutiks kuuma vette ja vala vorm taldrikule või vaagnale. Suure vormi võib serveerimisel lõigata lihtsalt ruudukesteks või vormi abil ümarateks kujunditeks.
Serveeri mustsõstrakeedisega (või mõne muu hapuka keedisega).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar