600g segahakkliha
400g hakitud tomateid (väike purk)
200g tomatipüreed (väike pakk)
1tk keskmist sibulat
4-5tk küüslauguküünt
värsket basiilikut (4-5 suurt lehte)
punet (kuivatatud 0,25tl)
mustpipart
1,5-2spl pruuni suhkrut (või pruun suhkur + valge suhkur)
0,5-1tl soola
2dl kuuma vett
1tl jahu
Pruunista hakkliha ja tõsta kaanega hautamisnõusse. Haki sibul ja küüslauk peeneks, küpseta klaasjaks. Lisa hakitud tomatid ja tomatipasta, 1spl pruuni suhkrut, 0,5tl soola, mustpipart, hakitud basiilikut, värsket või kuivatatud punet ja vala juurde klaas kuuma vett, lase segul keema tõusta ja vala hakklihale. Hauta kastet madala kuumusel 1tund, sega paar korda läbi.
Võta paar spl kastet, lase veidi jahtuda ja sega juurde 1tl jahu. Tõsta hautis tulelt ja klopi kiiresti juurde jahusegu, keeda veel segades 3-4 minutit. Tee viimane maitsetamine suhkru ja soolaga. Serveeri kastet pastatoodete või riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar