esmaspäev, 13. veebruar 2017

Suituslõhe ravioolid juustukastmega

ravioolid:
48tk (ravioolivormi ja pastamasinaga paksus 8)
(käsitsi valmistades soovataks tainakoguse teha 300g jahust ja 3 kanamunast)
200g nisujahu
2tk kanamuna
veidi soola
0,5-2spl vett

täidis:
200g suitsulõhet
100g kodujuustu
50g riivijuustu
(hakitud tilli)
sidrunipipart
soola

juustukaste:
20g võid
20g jahu
2dl piima
2dl vett
paar peotäid riivjuustu
soola

Pastataina jaoks mõõda lauale jahu, tee keskele lohk ja vala lohku lahtiklopitud munad ja puista peale veidi soola. Vispelda kahvliga mune, vispeldades langeb jahu servadest tasapisi munade juurde, kui tainas on juba piisavalt tihe ja enam kahvliga vispeldada ei õnnestu, siis tõmba juurde ülejäänud jahu, sõtku tainas ühtlaseks ja elastseks, vajadusel lisa juurde sorts vett.
Kata tainas kilega ja pane 20 minutiks külma.
Haki suitsulõhe peeneks, lisa juurde kodujuust, riivjuust (till) ja maitsesta.
Jaga pastatainas kaheksaks võrdseks osaks.
Valmista pastamasinaga ravioolivormi suurused plaadid ja täida ravioolid. Kata vormitud ravioolid köögirätiga ja jäta ootele.
NB! Ravioolivormile puista ohtralt jahu. Enne täidise katmist teise tainaplaadiga veendu, et kahe plaadi vahele ei jää jahust pinda, mis siis takistaks raviooliserva kleepumist. Jahune pind tupsuta vette kastetud sõrmega üle.
Enne ravioolide keetmist valmista juustukaste.
Sulata kastrulis või, lisa juurde jahu, sega läbi ja küpseta paar minutit. Tõsta kastrul tulelt, lase minutike jahtuda ja lisa korraga vesi ja piim, klopi ühtlaseks. Tõsta kastrul tulele tagasi ja lase kaste pidevalt põhjast segades keema tõusta. Keeda 2-3 minutit, tõsta kaste tulet ja lisa riivjuust, sega läbi ja maitseta kaste soolaga.
Lase ravioolivesi keema tõusta, maistsesta soolaga ja keeda ravioole 10 kaupa, keeduaega võiks olla umbes 2,5-3 minutit, et ravioolid üksteise külge ei jääks, tõsta keedetud ravioolid sõelale, vala üle sooja veega ja lao järjest laiemasse vormi järgmisi ravioole ja serveerimist ootame.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar