laupäev, 22. detsember 2018

Ahjus küpsetatud lambaselg

2tk 500-600 g lambaselja tükki
50g toiduõli (3-4spl)
5-6 suuremat küüslauguküünt
1,25tl peensoola
mustpipart

2-3 porgandit
1-2 mugulsibulat

Sega kokku toiduõli, sool, pipar ja pressitud küüslauguküüned.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kuumuta pannil õli ja pruunista toasooje lihatükke igast küljest. Hea oleks valida selline pann, millega saab pliidil pruunistada ja pärast ka sama vormiga ahju panna. Tõsta pruunistatud lihatükid ükshaaval õlikastmesse ja määri kõik küljed korralikult kokku, paiguta liha tagasi pannile või ahjuvormi.  Puhasta porgandid ja sibulad, porgandid lõika kangideks ja sibul sektoriteks, lao köögiviljad ümber liha. Pintselda järelejäänud õlikaste köögiviljadele. Vala liha kõrvale klaas keevat/kuuma vett, kata ahjuvorm küpsetuspaberiga ja 2-3 kordse fooliumiga. Kinnita servad tihedalt ümber vormiääre. Tõsta liha ahju ja küpseta 10 minutit, alanda ahju temperatuuri 160 kraadini ja küpseta veel 2,5-3 tundi. Põhja tekkinud kastet paku iseseisva kastmena või kasuta koorekastme põhjaks. Serveeri liha ahjukartuli ja toorsalatiga.

1 kommentaar: