Laupäev, 22. detsember 2018

Suitsulõhe-brokkoli pasta

4-le inimesele

200g (või rohkem) külmsuitsu lõhet
1 brokkol
2dl rõõska koort
75g toorjuustu
2dl vett (või 1dl vett ja 1dl piima)
25g võid
25g nisujahu
400g pastat (keetmata kujul)

Lõika brokkol õisikuteks, pane kuumakindlasse kaussi ja vala üle keeva veega, jäta 5 minutiks seisma ja jahuta külmas vees.
Lase soolaga maitsestatud vesi keema, lisa pasta ja keeda pasta pakil olevale juhendi või enda maitse-eelistuste järgi valmis.
Sulata kastrulis või, lisa jahu ja küpseta läbi.
Tõsta kastrul tulelt, lase 1 minut jahtuda, vispelda juurde vesi ja koor.
Lase kastmel pidevalt segades keema tõusta, keeda 1-2 minutit.
Vispelda juurde toorjuust, kui toorjuust on segunenud lisa hakitud külmsuitsulõhe ja lase kaste veel korraks keema tõusta, viimasena sega juurde blanšeeritud brokkol.
Sega kaste keedetud pastaga ja serveeri kohe.


1 kommentaar: