laupäev, 22. detsember 2018

Soe loomalihasalat

4 suurt  kartulit
400g veise välisfileed (või sisefileed)
2tk punast sibulat
pool punast ja pool kollast paprikat
2 kobarat jääsalatit (lambasalat, beebispinat vm.)

kaste:
valgeveiniäädikas
pressitud küüskauk
Dijoni sinep
sool
mesi
toiduõli

Keeda ja jahuta kartulid. Poolita ja viiluta punane sibul ja paprikapoolikud.
Sega kokku esimesed 5 kastme komponenti ja nirista pidevalt vispeldades juurde toiduõli.
Sega osa kastet kokku sibula ja paprikaga, jäta maitsestuma. Haki või rebi jääsalat meelepärasteks tükkideks. Lõik kartul suupärasteks tükkideks, pruunista õlis ja sega sibula ja parika juurde, maitse ja vajadusel lisa kastet.
Küpseta pannil kiirelt veiseliharibad ja maitsesta soola ja mustpipraga.
Enne serveerimist sega alt üles tõstes kartulisegule juurde jääsalat, puista üle liharibadegs ja vajadusel nirista peale veel õlikastet.
Serveeri kohe soojalt või sobib hästi söömiseks ka jahtunult.

1 kommentaar: