kulinaarset ribi
Barbecue kastet
soola
mustpipart
3dl õlut
õli
Hõõru ribi mõlemalt poolt soola ja vähese mustpipraga üle. Kuumuta pannil õli ja pruunista ribi mõlemast küljest.
Pintselda pruunistatud ribi Barbecue kastmega korralikult kokku ja tõsta ribitükid kaanega ahjunõusse. Vala põhja 3dl meelepärast õlut, kata ahjunõu kaanega ja küpseta algul 200 kraadi juures 15 minutit, siis alanda ahju temperatuuri 160 kraadini ja hauta 1,5 tundi. Eemalda kaas ja pintselda ribi veel Barbecue kastmega üle, tõsta temperatuuri 220 kraadini ja küpseta ilma kaaneta 10-15 minutit. Serveeri koos toorasalatiga või paku põhiroaks kartuli või kartulipudru kõrvale.
NB! Kaanega ahjunõu puudumisel võib küpsetada ka ahjuvormis, vorm tuleks lihtsalt tihedalt katta mitmekordse fooliumiga.
Maitsekama variandi saab, kui ribi lõigata kontide vahel lahti, määrida soola ja Barbecue kastmega kokku, jätta ööks külmikusse maitsestuma. Kuna kastmest liha ei ole eriti hea pannil pruunistada, siis lao marinaadis seisnud ribi ahjuvormi ja pruunista ahjus 220 kraadi juures 10-15 minutit, pööra ribid ümber ja pruunista veel 10-15 minutit, vala peale jälle õlu, kata kaane või fooliumiga ja järelhauta 175 kraadi juures 1,5 tundi. Seekord kasutasin alkoholivaba õlu ja maitse oli sama hea.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar